Ekomuzea – nowy produkt turystyczny na przykładzie ekomuzeum Hołe

Małgorzata Buczek - Kowalik, Teresa Mitura, Radoslav Klamár

Streszczenie w języku polskim


Artykuł nie zawiera abstraktu w języku polskim.

Słowa kluczowe


produkt turystyczny; ekomuzeum; ekomuzeum Hołe

Pełny tekst:

PDF

Bibliografia


Cabaj W., Kruczek Z., 2009: Podstawy geografii turystycznej, Proksenia, Kraków, 213.

Corsane G., Davis P., Elliott S., Maggi M., Murtas D., Rogers S., 2007: Ecomuseum Evaluation: Experiences in Piemonte and Liguria, Italy, International Journal of Heritage Studies, Vol. 13, No. 3, 101–116.

Davis P., 2005, Places, „cultural touchstones” and the ecomuseum, [in:] G. Corsane, Hertige, museums and galleries. An Introductory Reader, Routledge, 365–376.

Davis P., 2009: Ecomuseums and the representation of place, Rivista Geografica Italiana 116, Pacini Editore SpA, 483–503.

Jędrusiak M., Makowski J., Plit F., 2010: Geografia turystyczna świata. Nowe trendy. Regiony turystyczne, WUW, Warszawa, 19.

Kaczmarek J., Stasiak A., Włodarczyk B., 2005: Produkt turystyczny. Pomysł. Organizacja. Zarządzanie, PWE, Warszawa, 74.

Różycki P., 2009: Zarys wiedzy o turystyce, Proksenia, Kraków, 88.

Zaręba D. (red.) (a), 2008: Ekoturystyka i odkrywanie dziedzictwa. Zbiór dobrych praktyk, Fundacja Fundusz Partnerstwa, Fundacja Partnerstwo dla Środowiska, Kraków, 9–14.

Zaręba D. (b), 2008: Ekoturystyka, Wyd. Nauk. PWN, Warszawa, 78.

http://www.bieszczady.net.pl

http://www.bieszczadzki.pl

http://www.part.com.pl

http://www.lgdodra.pl/ekomuzea

http://www.ekomuzea.pl

http://www.przeglad-bieszczadzki.pl

http:// www.uflika.com.pl




DOI: http://dx.doi.org/10.17951/b.2013.68.1.57
Data publikacji: 2015-07-15 09:24:58
Data złożenia artykułu: 2015-07-14 03:17:17


Statystyki


Widoczność abstraktów - 1278
Pobrania artykułów (od 2020-06-17) - PDF - 2340

Wskaźniki



Odwołania zewnętrzne

  • Brak odwołań zewnętrznych


Prawa autorskie (c) 2015 Małgorzata Buczek - Kowalik, Teresa Mitura, Radoslav Klamár

Creative Commons License
Powyższa praca jest udostępniana na lcencji Creative Commons Attribution 4.0 International License.