The place of nutritional education in student’s educational miniprojects

Anna Bieganowska, Marzena Kowaluk-Romanek

Abstract


Educational and preventive projects are currently very important and often used tool in teacher’s work. They play very important role in the process of education. The teachers use either already exisiting
proposition or they create their own projects. In order to prepare future teachers to effectively design their own projects, the course syllabus allows for courses where students learn how to create programs supporting teacher’s work in future. This article analyses randomly chosen miniprojects on nutritional education prepared by students of pedagogics.

Keywords


styl życia, odżywianie, studenci, projekty edukacyjne

Full Text:

PDF (Język Polski)

References


Gawęcki J., Mosso‑Pietraszewska T. (2004). Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu, PWN, Warszawa.

Gembalczyk I.(2010). Kultura zdrowotna uczniów szkół podstawowych. W: A. Witek, I. M. Łukasik, A. Buczak (red.), Zasoby osobiste i społeczne. Zdrowa szkoła‑zdrowy uczeń.

Między teorią a praktyką, Wydawnictwo NeuroCentrum, Lublin, s. 39–53.

Giza‑Poleszczuk A. (2005). Rodzina a system społeczny. Reprodukcja i kooperacja w perspektywie interdyscyplinarnej. Wyd. UW, Warszawa.

Kasznia-Kocot J. i in., (2010). Zwyczaje żywieniowe i stosowanie diet odchudzających wśród młodzieży gimnazjalnej.W: A. Buczak, I. M. Łukasik, A. Witek (red.) Edukacja wobec zagrożeń zdrowia. Zdrowa szkoła‑zdrowy uczeń. Między teorią a praktyką, Wydawnictwo NeuroCentrum, Lublin, s. 9–33.

Ostrowska A. (1999). Styl życia a zdrowie. Z zagadnień promocji zdrowia, Wydawnictwo IFiS PAN, Warszawa.

Sochacka‑Tatara E., Stypuła A. (2010). Zaburzenia odżywiania wśród uczniów szkół krakowskich – część ogólnopolskich badań zaburzeń odżywiania wśród młodzieży, „Problemy Higieny i Epidemiologii”, nr 3, s. 591–595.

Syrek E., Borzucka‑ Sitkiewicz (red.) (2009) Edukacja zdrowotna, Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne, Warszawa.

Woynarowska B. (red.) (2007). Edukacja zdrowotna, PWN, Warszawa.

Woynarowska B. (2004). Zachowania żywieniowe u młodzieży w wieku 11–15 lat w Polsce i ich niektóre skutki zdrowotne i społeczne, Standardy Medyczne, nr 1, s. 87–94.

www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2010/K_099_10.PD




DOI: http://dx.doi.org/10.17951/lrp.2013.32.0.69
Date of publication: 2015-07-09 01:50:20
Date of submission: 2015-07-08 22:18:06


Statistics


Total abstract view - 817
Downloads (from 2020-06-17) - PDF (Język Polski) - 1133

Indicators





Copyright (c) 2015 Anna Bieganowska

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.