Holding companies in meat industry on the Warsaw Stock Exchange
Abstract
Full Text:
PDF (Język Polski)References
Frąckowiak W. (red.), Fuzje i przejęcia, PWE, Warszawa 2009.
Jagoda H., Haus B., Holding. Organizacja i funkcjonowanie, PWE, Warszawa 1995.
Janiuk I., Rozwój Polskiego Koncernu Mięsnego Duda SA jako przykład tworzenia grupy kapitało- wej w przetwórstwie mięsnym, „Studia i Prace Kolegium Zarządzania i Finansów", z. 116, Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, Warszawa 2012.
Kondrakiewicz T., Drogi tworzenia i rozwoju grup kapitałowych, [w:] R. Borowiecki, A. Jaki (red.), Restrukturyzacja w obliczu nowych wyzwań gospodarczych, zarządzanie - strategia - analiza, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków 2010.
Nogalski B., Ronkowski R., Zarządzanie holdingiem, Wydawnictwo Orgmasz, Warszawa 1996.
Przetwarzanie i konserwowanie mięsa oraz produkcja wyrobów z mięsa, Raport ISI Emerging Market, Econ Trends Sektor Analyses, EMIS, 2013.
Romanowska M. (red.), Grupy kapitałowe w Polsce. Strategie i struktury, PWE, Warszawa 2011.
Rynek mięsa. Stan i perspektywy, IERiGŻ, ARR, MRiRW, nr 45, październik 2013.
Trocki M., Grupy kapitałowe. Tworzenie i funkcjonowanie, PWN, Warszawa 2004.
Wawrzyniak B. (red.), Polskie grupy kapitałowe. Perspektywa europejska, Wydawnictwo Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego, Warszawa 2002.
www.indykpol.com.pl.
www.pkmduda.pl.
www.site,securities.com/php/emiscom.
www.tarczynski.pl.
DOI: http://dx.doi.org/10.17951/h.2014.48.4.71
Date of publication: 2015-05-26 17:08:41
Date of submission: 2015-05-26 11:08:16
Statistics
Indicators
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2015 Teresa Kondrakiewicz
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.